Директорът на Агенцията за борба с градушките инж. Ваньо  Славеев

...
Директорът на Агенцията за борба с градушките инж. Ваньо  Славеев
Коментари Харесай

Представят три самолета за защита от градушки

Директорът на Агенцията за битка с градушките инж. Ваньо  Славеев предвижда тежък сезон от позиция отбраната от градушки.

Днес на летището в Горна Оряховица ще бъдат показани трите самолета, които за пръв път се включват в градозащитата. Самолетният прийом се ползва по пилотен план на стойност 5 млн. лева

Агенцията разполага с над 17 000 ракети, близо 1200 от тях са към този момент изстреляни, а градушките занапред предстоят.

„ Април месец сме имали влияние – на 21 април и 30-и. Докато май месец – 12-и, 13-и, 14-и, 15-и и 16-и всеки ден въздействия. А се чака и до края на седмицата това да продължи…очакваме още градушки “.

С включването на три самолета предпазената територия у нас нараства до 40 млн. декара. И още една изгода – до момента обитаемоте места са незащитени, тъй като ракети над села и градове не се изстрелват, до момента в който със самолетите може, показва Славеев.

Какви са опциите за увеличение на предпазените територии  и кой би трябвало да заплаща за отбрана от градушките ще стане ясно в интервю  с шефа на Агенцията Ваньо  Славеев в предаването „ Преди всички “ на стратегия „ Хоризонт “ след 9.30 ч.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР